Train de zelfrijdende auto met je laptop of mobiel!

Iedereen heeft ze wel eens gezien of gebruikt de ReCaptcha. Bij een download of na het invullen van een formulier verschijnt een ReCaptcha vaak ter beveiliging. ReCaptcha is de gratis bot-defender van Google. Bot-defender, what?! Een systeem dat voorkomt dat robots en hackers misbruik maken van deze formulieren of acties op je website. Het verdedigt websites tegen spam en abuse. Als gebruiker vraagt de ReCaptcha je diverse handelingen uit te voeren die robotische algoritmes niet in kunnen bouwen.

Zo kan er je bijvoorbeeld gevraagd worden om te klikken op de vakjes van een afbeelding waar bijvoorbeeld het stoplicht te zien is. Ook kan je gevraagd worden om op de fotodelen van fietsen te klikken. Ook kan je gevraagd worden om op delen van de foto te klikken met de vrachtwagen. Zie je al een verband? Het is geen toeval dat alle afbeeldingen verkeer gerelateerde ontwerpen bevatten. Door mensen deze onderdelen van het straatbeeld te onderscheiden van hun omgeving traint Google de hersenen van de driverless car.

Met elke klik draag jij bij aan de herkenningskennis van de systemen die verwerkt worden in de automatisering van de sensoren die de zelfrijdende auto in controle houden. Een handeling die veel mensen dagelijks uitvoeren. Bijna niemand is zich bewust van de achterliggende strategie. Momenteel is ReCaptcha V3 in de lucht. Klik jij de volgende keer raak bij het invullen van je ReCaptcha?

Meer weten check:

www.google.com/recaptcha/intro/v3.html

# # # # # #

13 november 2018